Meer vacatures dan werklozen in tweede kwartaal

Sinds het begin van de meting in 2003 is de spanning op de arbeidsmarkt nog nooit zo hoog opgelopen. Er zijn nu meer vacatures dan werklozen. In de maanden april, mei en juni (2e kwartaal 2021) stonden tegenover 100 werklozen liefst 106 openstaande vacatures. De toename van de spanning is grotendeels toe te schrijven aan een enorme groei van het aantal openstaande vacatures.

Het aantal werklozen nam ook af maar bereikte niet het laagste niveau van voor de crisis. Het aantal banen nam wel toe. Dit blijkt uit nieuwe cijfers betreffende de arbeidsmarkt.

Het is niet eerder voorgekomen dat het aantal vacatures het aantal werklozen overtrof. In het eerste kwartaal nam de spanning al flink toe, van 57 naar 73 vacatures per 100 werklozen. Het vorige record deed zich voor in het tweede kwartaal van 2019, met 93 vacatures op elke 100 werklozen.

Wij zijn voor onze opdrachtgevers altijd op zoek naar kandidaten die nog wel werkzoekend zijn en voor werkzoekenden altijd op zoek naar een passende baan.

Opstap naar een vaste baan

Patrick Bos uit tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord schreef zich begin 2020 in via de website van WerC Uitzendbureau. Hij gaf aan dat hij nog wel aan het werk was maar graag een andere baan zou willen. De vacature van montagemedewerker bij Cargo Floor sprak hem aan.

Na een afspraak op het kantoor van WerC Uitzendbureau kwamen Erik Veenstra van WerC Uitzendbureau en Patrick tot de conclusie dat de vacature van montagemedewerker bij Cargo Floor prima bij hem zou passen. Cargo Floor zet regelmatig vacatures bij WerC Uitzendbureau uit voor montagemedewerkers. Daardoor kon er richting Patrick een goed beeld worden geschetst van de uit te voeren werkzaamheden.

Na contact met Arno Keuter van Cargo Floor kon Patrick na enkele dagen al starten in zijn nieuwe baan.

Patrick: Ik had niet verwacht dat ik zo snel bij Cargo Floor kon beginnen het is allemaal heel snel en prettig geregeld tussen WerC Uitzendbureau en Cargo Floor.

Erik: Bij de eerste kennismaking met Patrick zag ik al dat hij prima bij Cargo Floor zou kunnen passen. Hij heeft een goede mentaliteit, ervaring als montagemedewerker en technisch inzicht.

Arno: Patrick past prima tussen onze medewerkers in de werkplaats. We zijn binnen Cargo Floor erg blij met hem.

Patrick: Ik was onlangs blij verrast dat mij door Cargo Floor een contact werd aangeboden, een fantastische opstap naar een mooie toekomst. Ik wil Erik dan ook hartelijk bedanken dat hij mij deze kans bij Cargo Floor heeft geboden.

Erik:  Patrick is niet de eerste medewerker die via ons een contract heeft verdiend bij Cargo Floor, hopelijk volgen er nog meerdere in de toekomst. Klant blij en medewerker blij daar doe ik het voor.

Arno: Dat Patrick een contract bij ons krijgt heeft hij zelf verdiend.  Hij toont een goede inzet, is betrouwbaar en een prettige collega.

 

Ben jij in 2021 ook op zoek naar een nieuwe baan?  Op onze website www.werc-uitzendbureau.nl vindt je alle actuele vacatures.